Kinderen en huisdieren

Huisdieren hebben een grote invloed in het leven van kinderen. Huisdieren kunnen kinderen leren hoe ze met verantwoordelijkheden moeten om gaan. Door middel van het behoeftes van het  huisdier te doen leert het kind hoe ze voor een ander moeten zorgen. Daarnaast helpt huisdier het fantasie van het kind te openen. Een andere positieve effect om huisdieren te hebben met je kind is dat ze gaat meer bewegingen doen door het hond te wandelen. Je moet er wel voor zorgen dat de verantwoordelijkheden niet te zwaar word voor het kind.

Een studie is gedaan dat kinderen met een huisdier meer empathie hebben voor anderen. Er is geen ideale leeftijd om een huisdier te krijgen. Maar als je kinderen hebt is het beter om een beetje te wachten totdat het kind groter is. Huisdieren zijn ideaal voor mensen die alleen voelen en of een beetje vrolijkheid willen toevoegen. Huisdieren hebben aandacht en kunnen niet alleen in een plek blijven. Daarom als je kinderen heb moet je goed erover nadenken voordat je een huisdier gaat halen. Daarom adviseren ze om een huisdier te halen voor een kind of na een paar jaren na een kindje te krijgen.

Taken per leeftijd

Welke specifieke taken kunnen kinderen doen met hun huisdieren? Per leeftijd heb je wel verschillen over welke klusjes een kind kan doen. Kleine kinderen kunnen bv. speelgoed van het huisdier ophalen en in de kast zetten. Grotere kinderen kunnen het huisdier wandelen en poep schoonmaken. Maar laat het verantwoordelijkheid niet alleen voor de kinderen, help de kinderen mee en help ze als een voorbeeld. Kinderen gebruiken hun ouders als voorbeeld, alles wat je doet, doen ze hetzelfde ook uit. Dus je kan beginnen om je kinderen te laten kijken wat je doet en dan kun je ze deze leren.

Wil je meer informatie over het belang van huisdieren en ook hoe huisdieren tegen depressie helpen. Klik hier.