Belang van huisdieren

 

Het is een onderschatte rijkdom om een huisdier te bezitten. Zeker voor mensen die in dezelfde situatie zitten als dat ik heb gezeten. Ik voel me nu rijk en levenslustig. Het was een lange weg, maar ik ben er. Ik kan nu zeggen dat ik gelukkig ben. Nou dat had ik me tien jaar geleden niet kunnen indenken.

 

Anders in het leven

Doordat ik nu anders in het leven sta ben ik mezelf ook onder de loep gaan nemen. Ik ben naar de cursus ‘sporten met dieren gegaan’. Deze training wordt aangeboden bij mij in het park en ik heb veel nieuwe mensen leren kennen samen met Budo. Los van het persoonlijke contact wat ik heb opgedaan ben ik ook kilo’s overgewicht verloren. Ik voel me vrijer en blijer dan ik ooit ben geweest. Door het vele thuiszitten en het doelloos eten was ik ook best flink geworden.

Dit werkte de zelfhaat natuurlijk in de hand. Depressie en eten gaan bij veel mensen samen, zo ook bij mij. Iedere keer dat ik me rot voelde nam ik chocola of chips of ijs, nou noem maar op, alles werkte ik weg. Niet voor niets was mijn enige uitstapje in die tijd naar de AH. Kilo’s ongezond voedsel is er in die jaren door mij weggewerkt. Het sporten samen met Budo heeft mij enorm geholpen en heeft mij zelfverzekerder gemaakt.

 

Nieuw doel

Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik op een gegeven moment bleef steken op een gewicht waar ik nog wat vanaf wilde. Op de een of andere manier lukt het me maar niet afscheid te nemen van die laatste 5 kilo. Je zou denken, joh waar heb je het over, maar voor mij was het doel toch om het voor elkaar te krijgen.